hospoda

Areál bývalé zahradní hospody čp.165 je situován ve svahu někdejšího suchého městského příkopu jako pozůstatku fortifikace na samém severním okraji města v ulici Na Vyhlídce, na území městské památkové rezervace, v části dotvářející charakter zóny. V současné zděné podobě existoval již v roce 1826, kde je zakreslen v mapě stabilního katastru. V té době stál mezi domem a kuželnou ještě další objekt, snad zahradní pavilon, který byl v roce 1894 hrabětem Buquoem patrně přestavěn. Do dnešních dnů se však nedochoval. Stejně tak se nedochoval protáhlý zděný objekt, umístěný na zahradě pod svahem, který je též zakreslen ve stabilním katastru. Areál hospody v současné době sestává z budovy původní hospody, dnes obytný dům, hospodářského objektu na západní straně areálu, který kolmo navazuje na dům, z kuželny, umístěné na severní straně při hranici pozemku souběžně s přilehlou komunikací, z pozůstatku schodiště, které od roku 1880 zpřístupnili návštěvníkům hospodu v přímém spojení s městem, nádrže na vodu ve dvoře, plotu, ohraničující dvůr ze severní strany mezi kuželnou a hospodářskou budovou, dvora a pozemků parc.č. st.106/2 a poz.115/1.