socha Panny Marie Immaculaty na podstavě

Pilíř se sochou Panny Marie (Immaculata) je umístěn na návsi u křižovatky naproti obecní hospodě čp. 7. Dílo je orientováno k severu, materiálem je světlý pískovec. Na dvoustupňovém fundamentu sokl (s rozměry 73 x 64 cm a výškou 55 cm) s vykousnutými rohy, v horní části odstupněný. Hranolový podstavec (o rozměrech 73 x 43 cm a výšce 110 cm) spočívající na soklu je na bočních stranách rozšířený o křídla s volutami v dolní i horní části. V horní části voluty menší. Podstavec je zdobený nízkým reliéfem na všech čtyřech stranách. Čelně v zrcadle s vtesaným orámováním s vyříznutými rohy zavíjená kartuš ve vrcholu s dvěma hlavami andílků s postavou ležícího světce, vzadu ve stejném zrcadle obdobná kartuš s figurálním námětem, na obou bocích mírně vpadlá zrcadla v dolní části s vyříznutými rohy, v horní části s vydutou vodorovnou stranou. Na levém boku v zrcadle reliéf sv. Františka. Světec zobrazen v řeholním rouchu s kapucí na hlavě, ruce složené na prsou. Pravý bok nese reliéf sv. Jana Nepomuckého, oděného v rochetě s almucí, s hlavou mírně skloněnou k pravé ruce, v níž drží kříž. Levá ruka spočívá volně podél těla. Podstavec kryje širší bohatě profilovaná římsa. Na ní umístěn ve vrcholu konkávně vybraný soklík tvořící základnu zeměkoule pod sochou. Panna Marie v mírně podživotní velikosti v tradičním ikonografickém ztvárnění. Stojí s pokrčenou levou nohou na zeměkouli obtočené hadem, ramena vytáčí doleva, hlavu naklání v protisměru. Oblečena v rozevlátý, dekorativně ztvárněný šat. Pravá ruka uražena.