kaple sv. Václava

K obdélnému, půlkruhovým závěrem uzavřenému presbytáři, který původně tvořil vlastní kapli, byla později přistavěna a před hlavní západní průčelí tehdejší kaple předsazena obdélná příčná loď, vytvářející nynější hlavní západní průčelí orientované kaple. V severní a jižní stěně stávajícího presbytáře je prolomen vždy jeden lunetový okenní otvor v rovném ostění. Východní plášť půlválcového závěru presbytáře, který je oddělen dvojicí pilastrů, je prostý, bez jakéhokoli členění. Příčná loď kaple, překrývající původní západní průčelí kaple, je na ose své severní a jižní stěny prolomena obdélným okenním otvorem se záklenkem ve tvaru hrotitého oblouku. Okenní otvor zvýrazňuje v líci stěny profilování a kamenná podokenní římsa, ostění otvoru je šikmé. Nároží obou stěn jsou pojednána nárožními, do sousední stěny přesahujícími pilastry. Další takové pilastry jsou vloženy do koutů vzniklých napojením příčné lodi k presbytáři. Jednotlivé pilastry jsou spojeny vodorovnými, pod korunní římsou kaple probíhajícími lisénovými pásy. Pouze závěr presbytáře a západní průčelí kaple jimi nejsou pojednány. Příčná loď je zastřešena sedlovou střechou křížící se nad svým středem se stejně vysokým sedlem zastřešujícím presbytář, nad jehož půlválcovým závěrem se zvedá půlkuželová střecha. Na hřebeni střechy nad presbytářem je šestiboké oplechované tělo sanktusníku, který je kryt cibulí zakončenou hrotem, koulí a křížem. Oba protějškové štíty sedlové střechy nad příčnou lodí jsou na své ose prolomeny obdélným, půlkruhově sklenutým otvorem, který je vyplněn žaluzií. Obě ramena štítu jsou lemována dekorativním obloučkovým motivem, základna trojúhelníkového štítu pak zubořezovým pásem z nakoso pokládaných cihel. Hlavní západní průčelí kaple je traktováno středovým pravoúhlým rizalitem. Na jeho ose je proražen hlavní a zároveň jediný vchod do kaple. Vymezuje jej prostý pravoúhlý kamenný portál, do něhož jsou zasazena dřevěná dvoukřídlá dveře s dvoukřídlým světlíkem v nadpraží. Ve fasádě nad portálem je obdélné vpadlé pole s nápisem (SVATÝ VÁCLAVE / ORODUJ ZA NÁS! /). Nad ním je pak neúplný trojúhelníkový fronton s motivem svatováclavské koruny a s letopočtem 1895. Nad rizalitem je vynesen trojúhelníkový štít, na který navazuje krátké sedlo střechy rizalitu, jejíž hřeben protíná plášť sedlové střechy příčné lodi. Na vrcholu štítu je osazen kamenný kříž, u základny štítu je pak na kamenných soklících osazeno z každé strany po jednom čtyřbokém kamenném jehlanu. V tympanonu štítu jsou vyhloubeny vedle sebe tři nikové, konchou sklenuté výklenky. V prostředním, vyšším než oba postranní, je umístěná kamenná socha Panny Marie. Postranní výklenky jsou prázdné. Profilovaná korunní římsa obíhá bez přerušení celou kapli.