reliéf kamenný, fragment vstupního portálu zámku

Pamětní deska sestávající z římsy s nápisem, reliéfní desky s erby a dvou postranních desek s reliéfy delfínů, umístěná v opěrné zdi severozápadně zámku. Pod římsou, profilovanou lesbickým kymatem vynášejícím abakus, dvouřádkový nápis: „přichází vš/ ecko od Boha : bohatc/ tv/ i y chu/ doba: smrt i život etc. Toto staweni w j/ me/ nu Božím staweno/ gest/ od urozeného pána/ Jana z Dohalicz A na Wesseli jeho mti cysaře Rady 1586“. Střední deska s aliancí erbů mezi dvěma kanelovanými jónskými pilastry. Vpravo erb Dohalských z Dohalic (polcený štít s šachovnicí vlevo, v klenotu rostoucí mužská figura), vlevo Barbory ze Solopysk (břevno pokosem, čtyřikrát polcené, v klenotu křídlo). Po stranách dvě desky s reliéfy delfínů.