fara

Volně stojící obdélná přízemní budova severně od kostela, na okraji svahu, v západní frontě farního dvora tvořeného přízemními budovami chlévů na západní a stodoly na východní straně. Převážně roubená stavba se svislým prkenným pobitím a konstrukcí podstávky (pásky a s okosenými hranami) a představěnou předsíňkou na západní straně, s plechem krytou valbovou střechou. Na jižní a přilehlé části západní stěny byla podstávka nedávno odstraněna. Zděné stěny jsou hladce omítané s bílým vápenným nátěrem. Objekt je založen v mírném svahu k severovýchodu, soklová část provedena z neomítaného zdiva. Oba přístavky (na východním průčelí komunikační a záchodový) bedněné. Hlavní vstup v západním čele s dvoukřídlými náplňovými dveřmi z konce 19. století. Západní průčelí o šesti osách, na hladkém zděném soklu. Ve čtvrté ose od severu dvoukřídlé vstupní dveře, kryté předsíňkou. V ostatních osách dvoukřídlá dvojitá okna o třech tabulkách v křídle. Stěny opatřeny tmavým konzervačním nátěrem, okna bílá. Severní průčelí trojosé, ve východní třetině zděná část s malým větracím okénkem, v dřevěné části stěny dvě okna, stejná jako v západním průčelí. Východní průčelí s přístavkem WC a rampami schodiště z lomového zdiva. Severní třetina této stěny v rozsahu dvou okenních os je zděná, ve třetí ose, v již dřevěné části, je nové trojdílné okno. Přístavky WC a předsíňky jsou prkenné, svisle bedněné. V jižní části okno jako na západním průčelí. V severní části střechy komín pískovcový, v jižní zděný z cihel. Jižní průčelí má tři okenní osy.