rudný důl na zlato, se sejpy a mostem přes Zlatý potok

Pinky a obvaly ve svahu Bártova lesa v oblasti nejspodnější části vojenské silnice, která zřejmě zčásti prochází trasou odvodňovacího zářezu, odvádějícího přebytečnou srážkovou vodu z oblasti dolů. Množství jam (pinek) po šachtách a propadlin po výkopech a zřícených štolách, lemovaných obvaly (výsypkami). Největšími jámami jsou tzv. Zlatý klas a Velká pinka (Trenčín). U horní zatáčky silnice dvojice vodních nádrží, z nichž byla zásobována jednotlivá pracoviště drtící a proplavující vytěžený materiál. V údolí pod kapličkou a rybníky až 2 m vysoké kupovité a především protáhlé kopečky, zarostlé lesem, nazývané sejpy, hrůbata. Kamenný most nad Zlatým potokem překlenuje nejnižší část údolí s tokem potoka v celková délce včetně nájezdních ramp je cca 18 m. Klenutý most s mírně vzdutou korunou a bez parapetních zídek.