dům

Přízemní stavba se zobytněným podkrovím je postavena na půdorysu písmene T. Okapově orientovaný dům má mansardovou střechu se štíty krytou eternitovými šablonami. K dvornímu průčelí přiléhá přístavek s pultovou střechou, která plynule navazuje na původní objekt v úrovni mansardové římsy. Na straně směřující do ulice střechu prostupuje pultový vikýř umístěný nad vstupem. Zhruba jedna třetina přízemí na východní straně je roubená a překrytá vodorovným bedněním. Zbylá část přízemí je zděná a opatřená hladkou bílou omítkou. V této části se nacházejí dřevěné bohatě profilované vstupní dveře zasazené v dřevěném ostění s rovným nadpražím. Štíty překrývá svislé bednění. Dřevěné části jsou opatřeny nátěrem černé barvy, rámování oken a laťování ve štítech je bílé.