kostel sv. Mikuláše

Na návrší na severním okraji vsi uprostřed hřbitova orientovaný, obdélný, omítaný, jednolodní kostel s pravoúhlým presbytářem a čtvercovou předsíňkou na západní straně. Omítka v šedé barvě, špalety v barvě tmavě žluté. Západní průčelí s mohutnými opěráky v nárožích a s čtyřetážově vodorovně děleným renesančním štítem nad hlavní římsou. Štít v první etáži svisle dělený trojicí pilířků, ve druhé a třetí jedním pilířkem, v první etáži nad krajními pilířky podstavce čučků, ve druhé etáži dvě kruhová okénka. Pozdně barokní předsíňka se sedlovou šindelovou střechou a portálkem v západní stěně (půlkruhový s lištou, klenákem a římsou v patě oblouku). V jižním průčelí dvě okenní osy, mezi nimi lomenný profilovaný portál. Východní okno vysoké s půlkruhovým záklenkem, západní půlkruhové. Portál profilovaný výžlabkem, třemi hruškovci a oblounem mezi výžlabky. Ve vrcholu oblouku mužská hlavička. Severní průčelí s opěrákem v SV nároží, okna stejná jako na jižním průčelí. Strmá, sedlová střecha lodi kryta šindelem. Presbytář nižší než loď s šestibokým sanktusníkem ve vrcholu valby. Ve stěnách lomená okna v šikmých špaletách, v jižní stěně při nároží lodi pravoúhlý dveřní otvor. Omítky - šedý cementový střik, pod ním zbytky vápenných pekovaných omítek okrové barvy. Zdivo lomový kámen, štít a západní předsíň z cihel, rohy presbytáře mají kamennou armaturu. V omítce lodi patrné hlazené rámy kolem oken a portálů, jižní portál podezděn cihlami.