měšťanský dům

Řadový dvojpatrový dům, obrácený západní fasádou do Revoluční ulice. V přízemí novodobé výklady, patrová římsa na konzolách. Patra čtyřosá, stěna z neomítaných bílých cihel, pod podokenními římsami (navzájem spojenými ustoupenou římsou) oken 1. patra pětikuželkové zaslepené balustrády mezi pilířky; okna s půlkruhovými záklenky ve štukových polích, boční ostění má formu pilastrů, ve vrcholech blouků zdobné maskarony flankované rohy hojnosti. Nad štukovými poli rovné nadokenní římsy, na nich spočívá dvojice dvakrát zakroucených florálních volut vprostřed s kruhovou vypouklou zavíjenou kartuší. Okna čtyřtabulková, zdvojená, dovnitř otvíraná, se zdobně řezanými rámy. Okna 2. patra stejně dělená, obdélná, v šambránách s ušima, podokenní i nadokenní římsy neseny volutovými konzolami zdobenými florálními ornamenty. Výše prostá římsa, pod hlavní římsou (nesenou volutovými konzolami s florálním ornamentem) a pásem vejcovce čtveřice drobných obdélných podkrovních okének, mezi nimi štuková obdélná pole se zkosenými rohy, vždy po čtyřech mezi nimi ve středu jehlancovitý útvar. Mezi páry os v patrech štuková pole s ušima na všech rozích (v nich drobné rozety), nesoucí zavíjenou kartuš mezi volutami. Vprostřed pole vpadlé oválné zrcadlo, dole s nápisovou identifikační páskou, ratolestí a brkem. Poprsí z profilu, v 1. paře “JAN HUS”, ve 2. “J. A. KOMENSKÝ”. zadní fasáda v severní části výrazně předstupuje dvěma osami, okna rozměrná, čtyřkřídlá a šestikřídlá, pod střechou novodobá, jižní stěna zadního traktu čtyřossá, ve zúžené části čtyřkřídlá okna nad sebou, pod střechou obdélné podkrovní okénko. Střecha sedlová, dvorního traktu pultová, krytinou eternit. Interiér z větší části nezpřístupněn, mimo vstupní chodby - plochostropé s rovnými pasy na pilastrech, strop zdoben štukovými rámci nad pásem zubořezu, v uskočených rozích florální rozety. Vstup do dvorního traktu se schodištěm (se zdobným zábradlím) pod masivní římsou se zubořezem, nesenou volutovou konzolou s akantovým listem a mušlí.