socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Na samotě, severozápadně od obce, před bývalým mlýnem u komunikace, orientován k jihu. Materiál permský pískovec. Na nízkou kamennou základnu s hranolovým soklem dosedá patkou, tvořenou oblounem a převodkou, dřík čelně v horní části konkávní, v dolní části volutově konvexní. Při vnějších okrajích zdoben páskou, dole volutově ukončenou. Na bocích v horní části dříku mušlovitý tvar se střapečky. Pravoúhle odstupněná přesahující římsa ve střední části zvlněná. V dolní části římsy mušlovitý útvar. Na římsu dosedá sokl sochy sv. Jana Nepomuckého- světec v kontrapostu s esovitým prohnutím, zobrazen jako starší vousatý muž v kanovnickém šatě, členěném řasenou drapérií a biretem na hlavě. Oběma rukama přidržuje před tělem krucifix. Hlava mírně skloněna k pravému rameni, výraz kontemplace. Rozměry soklu 70 x 90 cm, výška 60 cm, rozměry podstavce 50 x 90, výška 145 cm. Celková výška cca 415 cm.