krucifix na podstavě

Socha obestavěna vzadu a po stranách cihlovou zídkou, vpředu plot z kovaného železa. Na sloupcích po stranách zídky pískovcové šišky. Vlastní skulptura je asi 4 m vysoká ze šedého pískovce. Podstavec trojdílný, v zesílené spodní části je nápis psaný kurzívou. Nečitelný, ale čitelné je datování: "Dne 6.listopadu 1841". Ve střední části podstavce je vhloubená nika nahoře zakončená segmentem. Uvnitř vysoký relief P. Marie stojící na prohnutém konkávním barokním podstavci. Horní část podstavce ja zakončen výraznou římsou v segmentu dopředu vyhnutou s barokní kartuší ve středu. Bez nápisu. Socha Ukřižovaného na kříži stojí na podstavci sestávajícím ze skály s lebkou a zkříženými pařáty, spočívající na beránku s křížem. Po stranách dva klečící andílci.