socha sv. Jiří s ohrazením

Jezdecká socha drakobijce sv. Jiří na podstavci se nachází na návsi uprostřed obce v malém parčíku se vzrostlými stromy.Sokl s podstavcem je obestavěn ohrazením, které je tvořeno plochými čtvercovými, navzájem propojenými segmenty, ohrazení o rozměru 260x270 cm, 75 cm výšky. Kvádrový sokl 150x70 cm, 70 cm výšky vynáší podstavec v nároží se sloupky o výšce 127 cm. Na podstavci v nikách zobrazeni světci v reliéfu, sv. Jana Nepomuckého, sv. Václava a Marie Magdalény, reliéfy včetně niky o výšce 80-82 cm.Podstavec je kryt plochou přesahující ústupkovou římsou o tloušťce 30 cm, rozměru 95x145.cm. Nap podstavci vzadu vyrytý text: Socha tato postavena/ jest k poctě sv. Jiří/ s přispěním manželů Novotný-ho/ nákladem obce/ Slavhostické/ 1863./ Obnoveno 1938/.