pomník obětem 1. světové války se sochou T. G. Masaryka

Na dvoustupňové základně protáhlého obdélného tvaru je umístěna trojice kamenných hranolů nesoucích plastiky, po stranách dva nižší a uprostřed vysoký hranolový pilíř členěný římsami. Na heraldicky levém bočním hranolu je na nízkém postamentu umístěna skulptura klečící postavy padlého vojína hroutícího se po zásahu střelou, na pravém hranolu klečí truchlící ženská figura se skloněnou hlavou držící v rukou věnec. Na vysokém středním hranolu je umístěn nízký postament sochy T. G. Masaryka - zpříma stojící postava oděná ve fraku s pozdviženou pravicí, levice volně spočívá podél těla. Na čelní straně bočních hranolů jsou připevněny černé mramorové desky se seznamy jmen a životních dat obětí I. sv. války. Na čelní straně středního hranolu se nachází pravoúhlá vpadlina s reliéfem tlapatého kříže, na němž je položena trnová koruna. Níže pod reliéfem je umístěn rytý maiuskulní nápis: PADLÝM/OBČANŮM/1914 - 1918//, výše stojí maiuskulní nápis: T. G./MASARYK/1850 - 1937//.