venkovská usedlost

Řadový jednopodlažní venkovský dům, okapem orientovaným do ulice, je součástí hospodářské usedlosti. Jeho průčelí s bosovanými nárožími člení pět okenních os zvýšeného přízemí a vjezd se segmentovým záklenkem a profilovaným ostěním mezi třetí a čtvrtou osou. Dvoudílná obdélná okna s profilovanými šambránami a na podokenních římsách (ve čtvrté a páté ose - sdružena na společné římse) lícují s průčelím. Pod okny v omítce jsou vyvedena obdélná pole. Suterén je prolomen čtvercovými větracími otvory. Nad záklenkem vjezdu, který je lemován kanelovanými pilastry, se nachází geometrický dekor v podobě trojice malých obdélných polí. Hlavní římsa nese polovalbovou střechu. Plocha dvora je zastavěna hospodářským křídlem při západní straně a dalšími užitnými objekty (špýchar, kůlna) na východní straně. V závěru parcely se nachází příčně orientovaná stodola, zasazená níže do svahu z uličního pohledu.