sloup se sousoším sv. Anny s Pannou Marií

Sloup s vrcholovou sochařskou skupinou sv. Anny s Pannou Marií. Sloup se sousoším spočívá na podstavci tvořeném patkovým profilem, hranolovým dříkem a římsovou deskou. Na dříku podstavce je sekaný letopočet 1889. Sloup stojí na plintu, má dřík kruhového průřezu s mírnou entazí. Ve spodní části sloupu je redukovaná ionská patková profilace a ukončen je římsovou hlavicí na krčku odděleném oblounovým profilem. Sochařská skupina na kvadratické podnoži sestává z postavy sv. Anny, pravicí přidržující knihu a dětské postavy Panny Marie hledící do otevřených stránek se sepjatýma rukama. Postava Panny Marie je situována u levého boku matky a je orientována v bočním pohledu. Po stránce typologie postav a kompozice jde o konvenční pojetí navazující na barokní vzory.