elektrická rozvodna

Třípodlažní (původně dvoupodlažní) objekt na obdélníkovém půdorysu z režného cihelného zdiva krytý sedlovou střechou. Podélné strany prolomeny čtyřmi okenními osami, štítové stěny třemi osami. Podélné stěny členěny omítanými kanelovanými polopilíři, zakončeny jednoduchými hlavicemi s řadou kapek, završenými deskami, které jsou součástí vrcholové římsy. Severovýchodní stěna má nad vrcholovou římsou v místech polopilířů pět komínových těles zakončených vodorovnou, odstupňovanou římsou. Štítové stěny členěny kanelovanými pilastry s kordonovou římsou. Pod okny je parapetní výplň ze dvou obdélníků se štukovým ornamentem. Ve štítech jsou osazena trojitá sdružená okna lemovaná kanelovanými lisénami. Štíty zakončeny trojúhelníkovým plochým tympanonem. V severovýchodní stěně v přízemí čtyři otvory pro vrata s kovovými roletami. Na úrovni druhého patra v exteriéru jihozápadní stěny umístěna lávka krytá stříškou. Okna průmyslová, tvořená síťovým rámem s tabulkovou výplní. Na severozápadní straně přiléhá k budově přístavek z režného zdiva s pultovou střechou. Severovýchodní fasáda přístavku prolomena dvěma osami, ve kterých jsou osazena průmyslová dřevěná vrata. Nad levými vraty v ploše reliéfně vyskládán půlkruhový fronton. Severozápadní stěna přístavku prolomena dvěma okny se segmentovými záklenky. Jihozápadní stěna přístavku prolomena dvěma dveřními otvory, které jsou zazděny a omítnuty. Přístavek byl přistavěn před 2. svět. válkou, sloužil jako požární zbrojnice. V interiéru v přízemí budovy po pravé straně od vstupních dveří místnost původně řešena jako transformátorové kobky. Přístup k jednotlivým transformátorům byl z exteriéru skrze kovová roletová vrata. Po levé straně od vstupu obloukově zatočené schodiště do prvního patra. Za schodištěm po levé straně velkoprostorová místnost přístupná dveřmi z centrální chodby. První patro rozděleno na několik místností. Hlavní dispozice vychází z dispozice nosných stěn v přízemí. Zatočené schodiště pokračuje do druhého patra, které je řešeno velkoprostorově s otevřeným pohledem do krovové konstrukce. Krov tvořený ocelovou nýtovanou příhradovou konstrukcí ztuženou ocelovými táhly ve dvou vnitřních polích do kříže. Konstrukce střechy s dřevěným podhledem. Po výstavbě nové rozvodny v 60. letech 20. století objekt upraven na ženské šatny a koupelny. Z této doby se dochovalo torzo ocelové konstrukce kladkového systému řetízkové šatny. Poslední stavební úpravy proběhly v 80. letech 20. století adaptací na šicí dílny. Došlo k výměně původních oken za novodobá (některá byla zazděna), zrušení vrat transformátorových kobek, vložení stropu nad druhým patrem, vystavěn přístavek - zádveří u vstupu do budovy. V letech 2008 - 2010 budova celkově obnovena s ohledem na nové využití s maximálním zachováním původních konstrukcí a vzhledu.