mechanická dílna

Objekt postaven na protáhlém obdélníkovém půdorysu, krytý sedlovou střechou s vrcholovým světlíkem. Konstrukce stěn z ocelové nýtované příhradové konstrukce s režnou cihelnou výplní. Jižní podélná stěna rozdělena na osm polí, z nichž dvě jsou ukončena štítem. Stěny prolomeny velkorozponovými průmyslovými okny ve dvou řadách nad sebou, z nichž horní řada oken je segmentově ukončena. Štíty průčelí jsou rozděleny na tři pole, prostřední je nejširší. Všechna okna v polích ukončena obloukově tak, aby kompozičně tvořila jeden poloměr. Východní průčelí prolomeno velkými průmyslovými dřevěnými vraty se zapuštěnými kolejnicemi pro manipulaci vozíky s mechanizací. Na severní straně podél celého průčelí přístavek s pultovou střechou, na který navazuje na severozápadě ještě jeden menší přístavek, ukončený také pultovou střechou. Přístavky osvětleny průmyslovými okny. U severní stěny objektu postaveny zřejmě ve 3/3 20. století ocelové sloupy s konzolovými nosníky, na kterých jsou upevněny vodorovné nosníky s pojezdovými kolejnicemi pro mostový jeřáb. Jeřábová dráha je z části kryta trapézovým plechem. Interiér mechanické dílny řešen jako velkoprostorový. Na ocelových sloupech s konzolovými nosníky jsou upevněny vodorovné nosníky s pojezdovými kolejnicemi pro mostový jeřáb sloužící k manipulaci s mechanizací.