strojovna

Na půdoryse ve tvaru L postaven polozapuštěný halový objekt, provozně rozdělený na dvě oddělení těžních strojů a oddělení měniče a kompresorů. Budova krytá sedlovou střechou, v místě styku střešních ploch oddělení těžních strojů je úžlabí. Nad odděleními v hřebeni střechy umístěny světlíky. Stěny jsou tvořeny ocelovou příhradovou konstrukcí s režnou cihelnou výplní, prolomeny velkoplošnými okny ve dvou řadách nad sebou, přičemž ve štítech opisují tvar obrysu štítu zkosením. Okna uložena ve dřevěných rámech. Ze západní stěny strojovny vystupují dva rizality, vždy v místě dvouramenného schodiště. Jižní stěna se dvěma štíty opatřena otvory pro těžní lana. V levé části severní zdi prolomen dveřní otvor s vystupující závěsnou kolejnicí pro řehtačkový zvedák (hupcuk), nebo elektrický (kočka) sloužící k manipulaci s náhradními díly strojního vybavení.