brána se sochou sv. Jana Nepomuckého

Samostatná brána k faře navazuje na spojitou ohradní zeď kostela v její severovýchodní části. Orientovaná je ve směru sever jih, vstupuje se do ní z návsi od východu, cesta pokračuje přes pozemek k faře umístěné na jeho západním konci. Brána je zděná, omítaná, k hlavní ohradní zdi s branami je připojena krátkou neomítanou černě zpatinovanou ohradní zdí z pískovcových kvádrů, kterou přerušuje. Kulisa brány tuto zeď přibližně o metr převyšuje. Je hladce omítaná, okrová, bez profilace. Ukončena je nízkým širokým trojúhelným frontonem, se straženým hrotem. Fronton má římsové profilace pískovcové, neomítané. Supraporta je rovněž omítaná, pouze ve střední části je opatřena svislým kvádrem s oválným prázdným medailonem. Na sraženém vrcholu frontonu stojí pískovcová socha sv. Jan Nepomuckého. Socha je v podživotní velikosti, v neumělém kontrapostu, v tradičním ikonografickém pojetí, t.j. v kanovnickém oděvu s biretem na hlavě. Na levé ruce světce spočívá kříž s korpusem a pravá ruka spočívá na hrudi. Otvor brány je z čelní strany zaklenut půlkruhově. Vrata jsou dvoukřídlá, opeřená plaňkami, jejich horní hrana je seříznuta segmentově. Křídla jsou nižší než vlastní světlý otvor brány.