ohradní zeď se třemi branami

Ohradní zeď o vnitřní výšce parapetu přibližně jeden metr je kamenná, vyskládaná z pískovcových kopáků a štuků opracovaných špičákem, v řádkové skladbě. Kvádry jsou částečně ve směru ke hřbitovu omítané. Na hřbitov, který je společně s centrálně umístěným kostelem obklopen zmiňovanou zdí, vedou tři zděné omítané brány v podobě edikul. Zbytky barevné úpravy omítky byly pojednány v okrovém monochromu, shodná barva byla proto použita i při jejich obnově. Korunu zdiva ohradní zdi kostela kryjí kamenné desky. Zeď vyrovnává svažitý terén, a proto z ohradní zdi přechází v zeď opěrnou o výšce až 4,5 metru. Ve zdi je čtrnáct edikulových kapliček s antikizujícími reliéfy zobrazujícími jednotlivá zastavení křížové cesty.