10. zastavení křížové cesty - sv. Barbory

Volně stojící kaple obdélného půdorysu orientovaná průčelím směrem k západu, situovaná podél cesty na Svatý Kopeček pod samotným vrcholem. Fasádu člení průběžná nízká podezdívka s plasticky zdůrazněnými nárožími, na ně následně navazují pilastry s římsovou hlavicí, které nesou průběžnou kordonovou římsu složenou z plochého, uprostřed průběžnou drobnou římsou členěného kladí a na ni navazující bohatě profilovanou římsu, která rozvíjí a akcentuje tektoniku římsové hlavice pilastrů. Římsa tvoří současně základnu pro široce koncipované trojúhelné štíty v západní a východní stěně kaple. Sedlová střecha mezi nimi je pokryta plechovou krytinou. V ose západní strany je situován vchod, sjednocený s okolním horizontálně nesourodým terénem dvojicí stupňů, vlastní vstup je v záklenku sklenut stlačeným obloukem. Prostorově je oddělen železnou mříží s dvířky ve spodním pásu; vnitřní prostor je sklenut valenou klenbou. Podlaha cihelná.