11. zastavení křížové cesty - Přibíjení Ježíše na kříž

Volně stojící kaple obdélného půdorysu, orientovaná hlavním průčelím směrem k západu, je umístěna podél cesty na Svatý Kopeček pod samotným vrcholem. Fasádu člení průběžná nízká podezdívka s plasticky zdůrazněnými nárožími, na něž navazují pilastry s římsovou hlavicí. Ty nesou průběžnou kordonovou římsu, složenou z plochého, uprostřed průběžnou drobnou římsou členěného kladí, a na ni navazující bohatě profilovanou římsu, která rozvíjí a akcentuje tektoniku římsové hlavice pilastrů. Tato římsa tvoří současně základnu pro široce koncipované trojúhelné štíty v západní a východní stěně kaple. Sedlová střecha mezi nimi je pokryta plechovou krytinou. V ose západní strany je situován široce prolomený vstup, sjednocený s okolním horizontálně nesourodým terénem trojicí stupňů. Vstupní průčelí přechází ve vrcholu do trojúhelného štítu, v jehož vnitřní ploše je umístěno reliéfně provedené písmeno F. Vstup je prostorově uzavřen železnou mříží s malými dvířky ve spodním pásu. Vnitřní prostor je sklenut valenou klenbou a podél východní stěny kaple akcentován hranolovou hmotou menzy. Podlaha cihelná.