4. zastavení křížové cesty - Bičování Krista

Kaple zasazená na hranu cesty a skalního výběžku Olivetské hory je zbudována na výseku tří stran oktogonálního půdorysu. Průčelí člení nízká průběžná podezdívka s nízkým stupněm před vstupem v ose prostřední stěny; ten je sklenut půlkruhovým záklenkem a plasticky jej lemuje pás s drobnými plastickými římsami obdélného tvaru v místech nasazení záklenku, ve vrcholu je umístěn plasticky naznačený klenák. Na bocích stěny prolamují kruhové otvory, se směrem ven kónicky se rozšiřujícím se profilem. Vrchol kaple lemuje pravoúhlá průběžná římsa. Střecha pokryta bobrovkami. Prostorově je vnitřní část oddělena kovovou mříží s dvířky ve spodní části. Vnitřní prostor zaklenut středovou klenbou ve tvaru placky, dosedající po bocích na pasy. Podlaha cihelná. Uvnitř umístěny samostatné postavy Ježíše Krista s rukama svázanýma za zády a dvou bičujících ho biřiců.