6. zastavení křížové cesty - Posmívání se Kristu

Z linie cesty v mírně odsunuté poloze je kaple zasazena do skalnatého svahu pod výběžky. Průčelí kaple je členěno nízkou plochou podezdívkou, na vrcholu přechází do trojúhelného tvaru štítu. Do kaple je prolomen vstup s půlkruhovým záklenkem; otvor je plasticky lemován pásem s drobnými plastickými římsami obdélného tvaru v místech nasazení záklenku a ve vrcholu s plasticky naznačeným klenákem. Krytinu tvoří spárované cihly kladené na maltu. Prostorově je vnitřní část oddělena kovovou mříží s dvířky. Podlaha cihelná. Sochařská výzdoba se skládá s postavy Ježíše Krista, sedícího v levém rohu kaple a levou rukou opřenou loktem o sloup si podepírá hlavu se zavřenýma očima; v levé ruce položené mezi koleny drží cíp bederní roušky. V pokleku před ním se nachází postava v podobě skřeta, pozorujícího s ironickým šklebem ve výrazu obličeje.