8. zastavení křížové cesty - Setkání Krista s ženami

Volně stojící kaple byla zbudována na obdélném půdorysu s hlavním průčelím orientovaným směrem k západu. Nároží akcentuje na každé straně pilastr s patkou a římsovou hlavicí, na níž dosedá profilovaná kordonová římsa; nad ní kapli nad vstupem akcentuje segmentový štít. Vstup s půlkruhovým záklenkem je od skalního podloží oddělen dvěma stupni. Místo nasazení záklenku akcentuje drobná obdélná římsa, její průběh plasticky zdůrazňuje pás šambrány s klenákem na vrcholu a nad ním obdélná vpadlina s půlkruhovými výřezy po stranách. Plastická tektonická výzdoba přechází rovněž do interiéru. Pilastry s patkami a římsovými hlavicemi zde zdůrazňují nároží, prostor sklenut klášterní klenbou. Podlaha je vydlážděna z plochých spárovaných cihel. V ose vstupu u vnitřní strany východní stěny je opakován plastický prvek půlkruhově zaklenutého, pásem s římsami v místě přechodu do záklenku a klenákem ve vrcholu lemovaného prostoru. Před vnitřní východní stěnu je představena obdélná hmota menzy. Prostor kaple je oddělen železnou mříží s dvířky ve spodním pásu. Podlaha cihelná. Na vnitřní straně východní stěny se nacházejí pozůstatky freskové malby s tématem Setkání Ježíše Krista s jeruzalémskými ženami.