9. zastavení křížové cesty - Třetí poklesnutí

Volně stojící kaple obdélného půdorysu, situovaná na skalní masiv v ohbí cesty s orientací vstupu k západní straně. Jižní stranu kaple tvoří mohutný sokl, přecházející zčásti před průčelí a vytvářející před vstupem nevelkou podestu. Hladké fasády rámují ze všech stran lizénové nárožní rámce, nasedající v průčelí na nízký sokl a v jeho vrcholu akcentují trojúhelný štít. Vstup lemují plastické šambránové pásy se zdůrazněnými patkami, obdélnými římsami v místech nasazení půlkruhového záklenku a s klenákem na jeho vrcholu. Střecha pokryta bobrovkou. Prostorově je oddělen železnou mříží. Podlaha cihelná, lemovaná zvýšeným omítnutým soklem. Na vnitřní ploše východní stěny umístěn deskový obraz s tématem 3. pádu Ježíše Krista pod křížem.