sousoší Nejsvětější Trojice

Na 2x odstupňované podnoži čtvercového půdorysu je sokl tvořený patkou tvaru stlačené krychle ukončené zvonovnicí, hranolovým dříkem zdobeným pískovcovými reliéfy a ukončeným profilovanou římsovou deskou. Na čelní straně dříku se nachází Pieta – sedící Maria přidržuje pravicí diagonálně ležícícho Krista v oblasti beder a levicí ho objímá kolem ramen. V pozadí koruna dubu v levém rohu vyryto 18 a po pravé ruce Mariině je vyryto FS. Pohledově vpravo je reliéf sv. Rocha - sedící postava s poutnickou holí v levé ruce, pravou rukou odhaluje ránu na levé noze, u levé nohy stojí pes. Na protilehlé straně k Pietě je reliéf stojící světice s vytlačeným levým kolenem, s pravou rukou položenou na prsou a levicí držící palmovou ratolest. Na sobě má přepásaný spolývavý plášť a šat. Hlavu s dlouhými vlasy mírně sklání k pravému rameni. Nad reliéfem je vyryt nápis: ERRICITET/zur EHRE GOTTES von/FRANZ SINGER/ Pod reliéfem nápis pokračuje: im Jahre 1869 Pohledově vlevo je relief zobrazující sv. Šebestiána přivázaného k pahýlu stromu s bederní rouškou kolem boků. Na soklu se tyčí sloup složený z čtvercového plintu, oblounové patky, hladkého dříku a kompozitní hlavice. Na hlavici je umístěno sousoší Nejsvětější Trojice na oblačné základně s okřídlenými andílčími hlavičkami. Pohledově vlevo je sedící Kristus, který drží latinský kříž ve zdvižené ohnuté pravici, levou ruku má položenu na prsou. Je oděn v roucho spadající z pravého ramene a halící boky. Obličej je zdoben plnovousem. Vedle sedí Bůh Otec, který drží ze spodu pravicí zeměkouli. Levici natahuje před sebe s prsty směřujícími k zeměkouli. Za oběma postavami se nachází pozlacená paprskovitá svatozář,v jejímž středu je umístěna vylétající holubice – Duch Svatý. Rozměry: v = 630 cm, š = 140 cm, h = 140 cm Materiál: slepenec – pískovec, římsa, plintus, patka a dřík sloupu jsou kopií z hořického pískovce, holubice – umělý kámen, latinský kříž a gloriola – železo pozlacené plátkovým zlatem.