socha Panny Marie Immaculaty

Panna Maria Immaculata stojí na zemském globu obklopeném reliéfně provedenými oblaky a okřídlenými andílčími hlavičkami. Zemský glob je obtočen hadem, na jehož hlavu Maria šlape levou nohou, ruce má před tělem sepjaty v gestu modlitby. Figura v mírně podživotní velikosti je výrazně esovitě komponovaná, hlava je pootočena k pravému rameni. Zřetelnou estetickou funkci má rovněž drapérie Mariina roucha, rozevlátá v prostorově výrazných, vzdutých záhybech. Nad hlavou Panny Marie obroučka s dvanácti hvězdami. Figura je osazena na mohutném čtyřbokém, směrem dolů se mírně rozšiřujícím soklu, jehož stěny jsou konkávně projmuty. Na přední straně soklu v reliéfně provedeném obdélném rámu erb Liechtensteinů v kartuši završené knížecí korunou. Na bočních stranách soklu oválné kartuše v reliéfních rámech.