ohradní zeď

Ohradní zeď je souvislá, kompletní, obíhá obdélný hřbitovní pozemek kolem kostela. Je vyzděna z pískovcových kvádrů, z lícové i rubové strany neomítaná. Koruna zdiva je kryta pískovcovými deskami, dovnitř spádovanými. Na západní straně je ohradní zeď z důvodu klesání terénu zároveň zdí opěrnou. Zde je rovněž prolomena schodištěm a podle něj se zalamuje dvěma rameny. K hlavnímu průčelí jsou tato ramena připojena dvěma kovanými brankami. Zeď je prolomena též hlavní branou od severu. Vjezd je vymezen jen o málo vyššími a širšími pilíři, rovněž z neomítaných kvádrů, koruna zdiva je řešena shodně s ohradní zdí. Do pilířů je uchycena dvoukřídlá brána ze snýtovaných prutů, natřených, podobně jako branky u západního průčelí, matnou kovářskou grafitovou černí. Horní partie křídel je zakončena zvonovnicově, vrchol klapačky je doplněn křížkem.