schodiště

Vnější, na západní stranu předložené terénní schodiště překonává rozdíl úrovní mezi hlavní silnicí a plochou kolem kostela. Je komponováno osově symetricky, ve vazbě na hlavní osu sakrální stavby. Schodiště je ve spodní části dvouramenné, s odpočívadly. V horní části jednoramenné. Užší nástupní ramena opisují oválnou křivku. S ohledem na situaci přilehlé křižovatky je severní rameno kratší. V zatravněném oválu jsou po stranách umístěny sloupy se sochami Panny Marie a sv. Josefa a v ose litinový kříž. Na mezipodestě se ramena sbíhají a odtud pokračují širším přímým výstupním ramenem na horní podestu před západním vstupním portálem. Stupně, odpočívadla i podesty jsou kamenné, pískovcové. Opěrné zídky nástupních ramen jsou vyzděné z kamenných kvádrů, koruna jejich zdiva je vylitá z hrubšího prostého betonu s naznačenými dilatačními sparami. Výstupní rameno lemuje ze severní i jižní strany zalomená opěrná ohradní zeď areálu. Schodiště je opatřené při vnějším obvodu kovovým zábradlím. U nástupních ramen je madlo kruhového průřezu uchycené pomocí ok na kovové sloupky, u výstupního ramene jsou oka zakončena trny vetknutými do ohradní zdi. Madla jsou celkem čtyři, mají spirálově stočené konce.