kaple Kristova Vzkříšení s hrobkou rodiny Schindlerů

Jde o vyšší neogotický objekt na obdélném půdorysu, postavený v těsné blízkosti za kostelem sv. Jiljí, který je ze západní a jižní strany obklopen přízemními přístavky. Zdivo je tvořeno režnými cihlami s pískovcovými armaturami. Dva odstupňované opěráky v popředí jsou kamenné a zakončené fiálami s kraby a kyticemi. Dva odstupňované opěráky v pozadí jsou cihlové, nezdobené. Přední západní průčelí prolamuje lomený portál s patkami, oblouny a výžlabkem, orámovaný postranními profilovanými pilastry s fiálami, kraby a kyticemi, který je převýšen obdobně zdobeným vimperkem se slepou kružbou. Dvoukřídlá dřevěná vrata mají štíhlé vpadliny s vrcholovými laloky. Zalomený světlík, evokující tympanon, vyplňuje bohatá dřevěná kružba s trojlisty a čirým tlačeným sklem. Boční severní a jižní průčelí prosvětlují štíhlá hrotitá okna se shodně vzorovanou skleněnou výplní. Zadní východní průčelí má jeden podkrovní lomený otvor ve štítu. Sedlová střecha, pokrytá pálenými taškami typu bobrovka, je posazena na korunní římse složené z oblounu a výžlabku.