měšťanský dům - bývalé děkanství

Frontový dvoupatrový dům se sedlovou střechou prolomenou vikýři, krytou vláknocementovými šablonami. Průčelí o 6 okenních osách člení vertikálně v bocích a ve středu oblomené pilastry v přízemí rustikované, v prvém patře s dorskými a ve druhém patře s korintskými hlavicemi. Střední pilastr vybíhá v hermovku. Horizontálně je průčelí členěno průběžnou profil. římsou mezi patry, která se nad portálem při hranici parcely segmentově vydouvá. Podstřešní římsa je profilovaná a silně vystupující. Nad okny v přízemí , z nichž jedno (zazděné) se zachovalo původní renesanční ostění s ústupky, vysoké klenáky s akantovými spirálami po stranách. Nad okny prvního patra, kde zachovaly původní ostění všechny, stříškovitě a segmentově prohnuté římsy (profilované), pod nimi bohatý rostlinný ornament s vloženými maskarony, rokaji a poprsím horníka nad oknem u středu průčelí. Ve druhém patře je u všech oken opět původní ostění, nad okny klenáky, dekorované maskarony a rokaji a kolem bohatý rostlinný ornament. Kolem oken v patře štukové šambrány, pod nimi štukové obdélné terče. Portál má ve skoseném ostění ploché niky, nabíhající dole v konsolová sedátka nahoře kryté bobulovým baldachýnem, na nějž nasedá archivolta s pruty a výžlabky. Edikulu tvoří štíhlé sloupky s vrtulovitě rýhovaným soklem, nesoucí bohatě profil. zalomenou římsu. Nad římsou je nástavec prolomený nikou. Po stranách andílci a révoví, ve vrcholu niky je korunka. Portálem se vstupuje do podélné síně zaklenuté valenou klenbou, dnes přepažené dodatečně vestavěnou příčkou. Z ní nástup na rovné dřevěné schodiště, kryté valenou stoupavou klenbou. Horní síň klenutá valenou klenbou s výsečemi. Zadní jednotraktový dům uzavírající vzadu čtvercový dvůr, je spojen s předním komunikačním křídlem. Místnosti domu jsou plochostropé, některé se štukovými zrcadly.