kostel sv. Jana Křtitele se zvonicí a ohrazením

Areál kostela se nachází v jižní části obce, u křižovatky hlavní silnice vedoucí z Královy Lhoty do Bohuslavic nad Metují s vedlejší silnicí od Slavětína nad Metují do Českého Meziříčí. Soubor je tvořen areálem kostela sv. Jana Křtitele, jehož součástí je zmíněný kostel a ohradní zeď se vstupními branami, a volně, mimo tento areál stojícím objektem zvonice. Areál kostela se hřbitovem je určen již zmíněnou zděnou ohradní zdí obíhající oválný půdorys s podélnou osou položenou ve směru orientace kostela. Kostel stojí volně uprostřed tohoto rozlohou nevelkého hřbitova, objekt bývalé márnice severně od kostela již zanikl. Hlavní vstupní brána je v západním úseku ohradní zdi, před hlavním průčelím kostela. Boční branka se nachází ve východním úseku ohradní zdi, za presbytářem. Samostatně stojící objekt roubené zvonice se nachází vně areálu kostela, na volném prostranství před jeho hlavním západním průčelím, poblíž hlavní vstupní brány.