kostel sv. Jana Křtitele se hřbitovem

Areál filiálního kostela sv. Jana Křtitele se nachází na severozápadním okraji obce, mezi zástavbou, při silnici ve směru na Vysoký Újezd. Hranice areálu jsou vymezeny vnější obvodovou hranicí pozemku, který dokola obklopuje stavbu kostela. Na západní straně areálu je tato hranice patrná z průběhu torza ohradní zdi s dochovanou hlavní vstupní branou. Rozlohou nevelký areál je tvořen stavbou orientovaného kostela sv. Jana Křtitele, torzem zděné ohradní zdi s někdejší hlavní vstupní branou na západní straně a pozemkem, kterým je stavba kostela obklopena a jehož součástí je zmíněné torzo ohradní zdi. Na jižní straně bezprostředně k hranicím areálu přiléhá vícepodlažní objekt, na východní straně k němu přináležející hospodářský objekt. Na západní straně stojí rodinného domku obklopeného zahrádkou. Severní strana není zastavěna, probíhá zde místní komunikace ve směru na Městec.