sousoší putti III. - podzim

Alegorie podzimu stojí u severozápadního nároží domu čp. 522. Skládá se z podstavce a vlastního sousoší. Podstavec tvoří hranolová patka s vykrajovaným nárožím s dříkem, dřík je nahoře i dole profilovaný, zhruba v polovině je přeťatý vodorovným páskem s oválnou perlou se zdůrazněným hlavním klenákem. Na odstupňovanou krycí desku navazuje stylizovaná krajina, na níž stojí figury. Levý putto stojí v kontrapostu, levou nohou stojí na vyšším stupni. Oděn je v bederní roušce a v ní má za pasem zastrčená jablka. V pravé pokrčené ruce třímá hrozen vína, který podává druhému putti. Druhý putti s rozjařeným výrazem s hlavou odvrácenou klečí a svou pravou rukou trhá z nabízeného hroznu. Opásán je řetězem z listů.