dřevěný hospodářský objekt

Přízemní dřevěný objekt obdélného půdorysu pod pultovou střechou (krytou na koso kladenými osinkocementovými šablonami) jejíž krokve a vaznice mají profilovaná zhlaví. Stavba je rámové konstrukce, bedněná svisle s přelištováním. Severní šestiosé průčelí je rozděleno na bednění přízemí a podkroví. Jeho prkna v přízemí jsou dole konkávně vykrojena, v podkroví jsou dole ukončena odsazeným půlkruhem s vpadlým kroužkem uprostřed. V přízemí jsou ve 2. a 5. ose pravé ven otvíravé svlakové dveře opatřené přelištováním. U dveří ve 2. ose je v horní části vyříznut čtvercový otvor a u dveří v 5. ose bylo přitlučením různých latí znemožněna jejich otvírací funkce, čímž se staly součástí bednění stěny. V bednění podkroví jsou ve všech osách olištované otvory tvořené rozšířenou spárou zakončenou nahoře a dole otvorem ve tvaru na koso umístěných čtverců. Východní a západní štítová průčelí jsou obedněny stejně, východní má v podkrovní části bednění (ve štítě) tři malé otvory (snad sloužily jako holubník) z nichž prostředí je zaslepen, a nad nimi větší obdélný horizontální otvor, z větší části zabedněný. Západní průčelí má v severní půli přízemí dvoukřídlé pravé ven otvíravé svlakové dveře. Zadní, jižní průčelí je nižší, pouze s bedněním přízemí, východně od jeho středu jsou dodatečně zřízené levé ven otvíravé dveře podivné konstrukce, při jihovýchodním nároží obdélné olištované okénko bez výplně. Objekt je opatřen mořením tmavě hnědé barvy.