most VIII. (k. ú. Domaslavice)

Most s horní mostovkou má opěry z kyklopského zdiva s odsazenými rozevírajícími se svahovými křídly, nároží jsou vyzděna z kvádrů, až na úzké obvodově stezky svisle „šrafovaných“ rýhami. Koruny křídel jsou zakončeny pískovcovými kameny opracovanými tak, že dole zapadají do kyklopského zdiva a nahoře mají podobu krycí desky. Mostovku tvoří osm válcovaných nosníků průřezu „I“ navzájem spojených nýtováním prostřednictvím součástek zalitých betonem, který na nich zároveň tvoří velkou desku. Na krajích desky jsou osazeny pečlivě opracované pískovcové kvádry, do nichž je osazeno zábradlí snýtované z ocelových válcovaných profilů „L“. Pod mostem kromě cesty vede, na severní straně, ne příliš vydatná vodoteč.