most XII.- malý hrobský viadukt

Jedná se o most s horní mostovkou o čtyřech polích. První jižní pole tvoří jednoobloukový kanenný most klenutý valeně plným obloukem vyzděný z pečlivě opracovaných kvádrů, klenba oblouku a nároží jsou vyzděny z dvojnásobně velkých kvádrů. Severní strana tohoto mostu je jižní opěrou mostu o třech polích tvořený plnostěnnými ocelovými nýtovanými nosníky podepřenými, krom severní opěry, dvěma pilíři. Tyto nahoru se mírně zužující na obdélném půdorysu postavené pilíře jsou vyzděny z pečlivě opracovaných kvádrů, na nárožích o dvojnásobné velikosti. Pilíře mají v dolní třetině výšky jednu vrstvu z těchto větších kvádrů, zakončeny jsou mohutnou pásovou korunní římsou. K ocelovým nosníkům jsou přinýtovány konzoly, které nesou pochozí lávky se zábradlím umístěné po stranách kolejí.