most XXIII. (k. ú. Košťany)

Silniční kamenný most ležící severovýchodně od obce Mstišov a jižně od železniční stanice Dubí s horní mostovkou převádí přes jednokolejnou železniční trať místní komunikaci – lesní cestu. Most o jednom oblouku je vyzděn z ne příliš povedeného kyklopského zdiva, pouze zaklenutí plným obloukem je provedeno z pečlivě opracovaných kvádrů, na čelních stranách jsou klenáky opracovány až na obvodové stezky hrubě, přičemž hlavní klenák je o něco vyšší. Koruny zdí jsou kryty pískovcovými deskami, na nichž je osazeno poměrně nízké ve středu mostu mírně zalomené zábradlí, též z pískovcových desek (na východní straně z jedné řady, na západní ze dvou řad), avšak na stojato kladených. Ve spodní části paty klenby jsou na každé straně dva obdélné otvory odvádějící zatékající vodu z rubu klenby.