socha sv. Jana Nepomuckého

Sv. Jan Nepomucký je podán stojící v kontrapostu, oděn v kanovnickém rouchu - klerice, rochetě a mozettě, s biretem na hlavě. Pravicí ohnutou v lokti objímá krucifix, jehož patu kříže přidržuje levou rukou v diagonální pozici před tělem. Hlava světce je pootočena k pravému rameni a mírně skloněna, a přiklání se tak ke kříži. Pohled tváře lemované delšími kučeravými vlasy a vousy směřuje vpřed. Modelace obrysově sevřené figury není nijak výrazná, pojetí figury prozrazuje spíše nalidovělou polohu místního barokního sochařství. Socha je osazena na vysokém čtyřbokém soklu. Na nízké kamenné podestě spočívá širší jedenkrát odstupněná kvádrová základna, přecházející v užší střední hranol završený vyloženou profilovanou římsou. Na pohledových stranách soklu ryté obdélné rámy s ujmutími rohy. Původní latinský nápis s chronogramem na přední straně soklu téměř nečitelný: IN … / NOVITER SACRA / TVR HONOR / DIVO NEPOMVCENO / PATRONO TVTELARI / VRRIS – HVIVS //.