kostel Všech svatých s ohrazením

Areál kostela Všech Svatých se nachází nad návsí na severním okraji obce, při silnici do Olešnice v Orlických horách. Hranice areálu je vymezena ohradní zdí a oplocením, ohraničujícími současně pozemek hřbitova. Soušástí areálu jsou farní kostel, márnice a zděný úsek ohradní zdi se vstupními branami. V jihozápadním směru je do průběhu ohradní zdi vložena hranolová věž předstupující před hlavní průčelí jen hrubě orientované stavby kostela. K oběma průčelním nárožím věže se váží symetricky pojednané, hranolovými pilíři vymezené vstupní brány. Boční vstupní branka je pak vložena ještě do severovýchodního úseku ohradní zdi, v blízkosti jižněji položené márnice, jejíž průčelní západní stěna rovněž přerušuje průběh ohrazení. Před hlavním průčelím kostela stojí památkově nechráněný objekt fary. Na prostranství mezi kostelem a farou, při jižní hlavní vstupní bráně, je osazeno památkově nechráněné sousoší Kalvárie.