sousoší putti II. - střízlivění

Kopie alegorie tzv. střízlivění je umístěna dnes v areálu před čp. 10. Sousoší se skládá z podstavce a dvojice figur putti. Podstavec je má hranolovou patku a dřík dole s profilovanou přechodovou římsou zakončený nahoře krycí deskou s profilovanou římsou. Vlastní dřík je v polovině horizontálně přeťatý páskem s perlou. Na podstavci je stylizovaná krajina s dvojicí putti. Levý sedí směrem k divákovi v podřepu oděn jen v bederní roušce s pravou rukou rozpaženou a hledí do výšin směrem k pravému rameni. Levou rukou se opírá o koleno druhého putti. Pravou nohu má mírně v zad pokrčenou. Druhý putto stojí, oděn je v bederní roušce na nohou má sandále. V pravé ruce za druhou figurou třímá tyč, která trčí šikmo vzhůru. Levou rukou se drží za kudrnaté vlasy. Hledí před sebe s mrně otevřenými ústy.