zámek

Zámecký areál se nachází v centru města, jižně od jeho historického jádra, na levém břehu Tiché Orlice. Ta tvoří hranici zámeckého areálu na severozápadě, na východní straně probíhá silniční komunikace ve směru na Vysoké Mýto a Litomyšl, z jižní strany je areál ohraničen průběhem železničního koridoru Praha - Česká Třebová, při čemž objekty vlakového nádraží se nacházejí ve východním prostoru hraničícím s parkem. Samotná budova zámku se nachází v severním cípu areálu, při mostě přes Tichou Orlici, směřujícím do vlastního městského centra. Park se nachází za zámeckou budovou po levém břehu Tiché Orlice. Rozlehlý, volně řešený park s četnými palouky a staršími i novějšími výsadbami. Dnes je celý areál využíván jako městský park.