dům

Jedná se o řadový dvoupodlažní objekt mírně nepravidelného (kosodélného) půdorysu se sedlovou střechou. Hlavní fasáda je směrem do Mírového náměstí otevřena jedním obloukem loubí (tvar stlačeného segmentu), za nímž jsou dvoje, plným obloukem zakončené dveře do provozoven. Loubí je plochostropé, pohledově se zdě uplatňuje trámový strop. První i druhé patro jsou v pravidelném rytmu prolomeny třemi okenními osami s výplněmi členěnými poutcem a klapačkou na čtyři tabulky. Okna v prvním jsou osazena v kamenných ostěních, na jejichž záklenky dosedají přímé, bohatě profilované římsy. Podobného typu jsou i přímé římsy parapetní. Okna druhého patra jsou osazena v ostěních štukových, nemají přímou nadokenní, ale pouze průběžnou parapetní římsu. Objekt ukončuje mohutná hlavní římsa, na níž navazuje attikové patro taktéž se třemi okenními osami - otvory rámují štukové šambrány, výplně jsou dvoukřídlé žaluziové. Každá osa je stejně jako nároží oddělena pilastry nesoucími zdvojenou římsu. Attikové patro vrcholí středovým štítem se sdruženým oknem rámovaným jednoduchou šambránou a s jednotabulkovými žaluziovými okny. Po stranách štítu je vždy mezi dvěma sloupky zábradlí. Fasádu až do úrovně parapetů oken prvního patra zdobí bosování, které v nárožních partiích přechází až k hlavní římse. Na zbývajících částech je fasáda hladká s nátěrem pojednaným ve dvou odstínech šedé barvy (světlejší plochy, tmavší tektonické prvky). Střecha je sedlová, okapovou stranou orientovaná kolmo ke komunikaci. Střešní krytinou je pálená taška bobrovka v korunové skladbě kladená na řídké laťování. Na dvorní straně je ve střeše osazeno jedno výlezové okno, na straně směrem k parkánu jsou dvě volská oka. Krov je hambalkový s hřebenovou vaznicí, podepřenou sloupky u štítů. Dodatečně (zřejmě až při poslední opravě) byla vaznice podepřena ještě uprostřed sloupkem, postaveným na bačkoře. Použité trámy jsou ručně tesané, tesařské spoje hambalků s krokvemi jsou čepované, jištěné dřevěnými kolíky.