společenský dům Kolosseum

Hlavní budova byla patrová, účelová stavba obdélného půdorysu s mansardovou střechou. Hlavní fasáda byla devitiosá, štítové fasády trojosé. K hlavní budově náležela konírna, situovaná západně. V letech 1977-1980 byla provedena úplná přestavba a dostavba Kolosea dle projektu architekta Josefa Patrného z libereckého Stavoprojektu. Z původního objektu zůstalo prakticky pouze obvodové zdivo. V přední, hlavní vstupní budově, obrácené čelem ke středu města, vznikl v patře sál pro 350 osob a zasedací síně. Bývalá konírna (západní křídlo) se změnila na dvoupodlažní restauraci se 100 místy pro hosty, s oddělenou jídelnou v patře. Původní vnější vzhled těchto budov zůstal vcelku zachován. Za vstupní budovou na severní straně byla přistavěna přízemní část obsahující klubovny, kanceláře a byty. Okolí dostalo parkovou úpravu, východně od objektu vzniklo parkoviště. Před vstupem do objektu byla umístěna pískovcová plastika sochaře Milana Váchy (1981).