jeskyně Pekárna

Jeskyně Pekárna se nachází v levém údolním svahu potoka Říčky, těsně pod vyústěním Kamenného žlíbku. Její vchod leží 44 m nade dnem údolí a je 20 m široký a 5 m vysoký. Jeskyni tvoří velká horizontální tunelová chodba, zčásti vyplněná sedimenty, známá na vzdálenost 80 m. Osídlení je lokalizováno na plošinu před vchodem, vchod a vnitřek jeskyně. Kultury: střední paleolit - micoquien mladý paleolit - szeletien/jerzmanowicien mladý paleolit - gravettien mladý paleolit - magdalénien mladý paleolit - epimagdalénien Intenzita paleolitického osídlení: magdalénien: velké sídliště centrálního charakteru; propálené plochy - ohniště, (kamenná a kostěná industrie, ozdobné předměty), u ostatních fází paleolitického osídlení se jednalo o krátkodobá stanoviště. Další nálezy pochází z mladší a pozdní doby kamenné a doby bronzové