"nový" vodní mlýn

Nový mlýn půdorysně proniká do plochy „starého mlýna“. Má obdélný půdorys a rovněž tři nadzemní podlaží, ale díky jejich větší výšce působí nový mlýn oproti starému mohutnějším dojmem. Architektonické řešení hlavního severozápadního průčelí je charakteristické ustupujícím třetím nadzemním podlažím, které akcentuje vystupující útvar hranolového věžovitého rizalitu. Objekt je zastřešen plochou střechou s dekorativními atikami sevřenými nárožními hranolovými věžicemi. Severozápadní průčelí je v přízemí a v 1. patře osmiosé, v 2. patře šestiosé, z toho jsou dvě osy na středním rizalitu. Otvory lemované šambránami s klenáky jsou v přízemí pravoúhlé, v patrech segmentově zaklenuté, vysoké okenní otvory rizalitu v 1. patře mají půlkruhové záklenky, v 2. patře jsou dva slepé kruhové otvory zdůrazněné šambránami se čtveřicemi klenáků. Průčelí je kromě výše uvedeného rizalitu členěno v přízemí na rizalitu pásovou rustikou, vně rizalitu sledem pilastrů nesoucích kordonovou římsu, v 1. patře průběžnou parapetní římsou a profilovanou korunní římsou, ustupující 2. patro opět završuje profilovaná korunní římsa nesoucí atiku. Ostatní průčelí jsou řešena jednodušeji, člení je kordonové a průběžné parapetní římsy, otvory jsou segmentově zaklenuté se šambránami. Dispoziční řešení je dvoutraktové s příčnými trakty. V podzemním podlaží je situována strojovna, v nadzemních podlažích mlecí zařízení a v nejvyšším podlaží kanceláře. Mlecí zařízení využívající k mletí válcových stolic je modernizované a provozuschopné. Nový mlýn obtéká zleva druhé rameno náhonu.