poklona

Drobná zděná sakrální architektura typu výklenkové kaple - poklony. Jedná se o cca tři metry vysokou stavbu tvaru poloviny válce, z jejíhož půlkruhového půdorysu průčelí zaujímá rovnou část a segmentově tvarovaná partie část zadní. Střecha krytá pálenou taškou bobrovkou má podobu poloviny nízkého kuželu. Vnější stěny poklony člení horizontálně mírně předstupující sokl a vertikálně dvojice nárožních pilastrů a vzadu lizéna nesoucí římsové kladí, které dohromady vytváří na oblé zadní straně poklony rastr dvou vpadlých polí vymezených lizénovými rámci. Nárožní pilastry s římsovými hlavicemi flankují střední pole průčelí prolomené dvěma segmentově zaklenutými nikami nad sebou, v nichž jsou umístěny novodobé malby sv. Cyrila a Metoděje a Panny Marie Křtinské s Ježíškem. Hlavice pilastrů vystupují z profilované korunní římsy kryté bobrovkou, nad níž se tyčí trojúhelníkový štít sevřený dvojící pilastrů s římsovými hlavicemi, které jsou součástí zalomené profilované římsy, jíž je štít ukončen. Střední pole štítu je prolomeno přibližně půlkruhově zaklenutou nikou, v níž se nachází další, výrazně menší pravoúhlá vpadlina. Poklonu završuje kovaný dvouramenný kříž s trojúhelníkovým zakončením břeven.