kostel Všech svatých

Neorientovaná sakrální stavba se obrací vstupem v podvěží k jihu, druhý shodný portál je umístěn z boku věže k východu k náměstí. Loď je přístupná portály v ose fasád, západním zezadu a východním od náměstí. Před jižním věžovým průčelím je mírný rozdíl výškové úrovně řešen pomocí segmentově vydutého schodiště o šesti stupních v ose a nástupních ramp resp. sklonitých teras na bocích. Východní terasa a výstupní podesta před věží je dlážděná ze čtvercových a obdélných bloků, západní rampa je zatravněná, rozlomená opěrnou zídkou. Kostel je obkroužen obslužnými cestami, na východní straně bezprostředně, na západní s odstupem zatravněné plochy. Za presbytářem je umístěno parkoviště. Kostel Všech svatých je pozdně barokní. Jedná se o jednolodní svatostánek s lodí na severu půdorysně okosenou, s odsazeným polygonálním presbytářem a s obdélnou sakristií po jeho východní straně. V ose jižního průčelí se nachází hranolová věž s okosenými nárožími. Kostel je zděný z lomového kamene, omítaný, v nažloutlé okrové a šedé okrové barevnosti. Aktivní prvky fasády jsou hladké, světlejší, pasívní jsou hrubé, tmavší. Partie věžní fasády nad soklem v úrovni vstupů má jemné svislé drážkování. Střecha je sedlová, nad lodí zezadu zvalbená, nad polygonálním presbytářem půljehlancově uzavřená. Krytá je šedým asfaltovým šindelem. Věž je osazena zvonovnicovou bání završenou lucernou a ukončenou odsazeným jehlancem s hrotnicí s knoflíkem a dvouramenným křížem. Báň je pokrytá šedočernou břidlicí, lucerna a jehlan měděným plechem. Fasáda je členěná pomocí lizénových rámů s čtvrtkruhově okosenými odsazenými rohy. Horizontálně je fasáda rozdělená na sokl, hlavní plochu s okny, pás nad nimi se slepými kruhovými medailony a profilovanou korunní římsu. Věž je kromě soklu a korunní římsy traktovaná pěti římsami kordonovými. Pater má patrně šest, poslední je opatřené kruhovými otvory se skleněnými ciferníky hodin. Okenní otvory lemují hladké šambrány. Hlavní vysoká okna mají karnýzové záklenky. Vstupní portály jsou kamenné, s uchy, lemované páskou.