dům

Obytný dům je patrová obdélná stavba se sedlovou střechou s taškami. Na střeše se nacházejí z každé strany tři vikýře ve tvaru volského oka. Přízemí je zděné, patro je hrázděné a nachází se zde bedněná pavlač. Štítové průčelí směřuje k hlavní komunikaci. Je tvořeno zděným přízemím, hrázděným patrem a je zakončeno svislým bedněným štítem. V přízemí se nachází tři obdélná dvoukřídlá okna. V hrázděném patře jsou vloženy dvě malá obdélná okna, která jsou ohraničena dřevěnými šambránami. V dřevěném štítě jsou dva otvory. Okapní průčelí směřuje do dvora. Skládá se ze dvou hloubkových plánů. První hloubkový plán zleva je tvořen zděným přízemím a v patře je vložena bedněná pavlač. V přízemí se nachází malý čtvercový otvor bez výplně, obdélný dveřní otvor, dva obdélné okenní otvory a obdélný dveřní otvor s jednokřídlými dveřmi. Druhý hloubkový plán je tvořen přízemím se zděným soklem a dvěma okny s dvoukřídlou výplní a hrázděným patrem s jedním oknem s dřevěnými šambránami.